"Neuan" (förkortning av Neukölln, uttal:riksvenskt)

02.03.2011 kl. 15:48
Att ha en jobbfri dag igår gick sådär...shitt det är svårt alltså. Men jag hade en skön dag i alla fall, det var underbart vårväder!

På kvällen for vi och möte de yngre syskonen Bäck till Schönefeld, jag älskar att möta folk i arrivalshalls och på perronger, jag blir alltid jätte pirrig och förväntansfull. Igår lärde vi oss också att aldrig mer åka buss i Berlin, det tog ett år för oss att ta oss hem. Kvällen spenderades i Neukölln och på en bar som heter Ä. Charmigt Berlinskt sliten med ölkorgar som bord och stockade wc'n, men vad gör det när det finns kakelugnar, mysbelysning, bra musik(!) och billig öl. Och man får röka innomhus, förstås! Jag vill hänga mer i Neukölln, det verkar finnas massa sköna barer där.

Vad jag har förstått är Neukölln den senaste it-stadsdelen (eller möjligtvis var, det finns säkert folk som tycker att det vas så 2009 eller nått). Men där finns fortfarande billiga hyror, oförstörda (inte upprenoverade) intressanta lokaler. Unga och kreativa människor flyttar dit, nya barer och butiker öppnar hela tiden.

På väg till dagens jobbcafé i Friedrichshain så gick jag förbi det här lilla kapellet som man gjort om till teater. På dörren stod en lapp "Bar in the cellar". Jag diggar! På tal om att teatern är vår tids kyrka...

Kommentarer (1)
Har traskat förbi där några gånger men där hänger alltid någå suspekta typer utanför så jag vågar aldrig gå å kolla om där faktiskt är nån action. Hälsa Bäck och hör av dig om ni far ut nåt tag under helgen. Skulle vara kul att se lite bekanta nunor igen. kram
berlinblues.ratata.fi03.03.11 kl. 21:35

Jag är Elin. Jag är teaterproducent och har just flyttat till Berlin, nu kretsar mitt liv kring mitt jobb med min teatergrupp Nya Rampen. Bloggen finns främst till för att mina vänner och min familj skall ha lite insyn i min vardag nu när jag bor i här.

Senaste kommentarer

29.09, 03:04status september 2011 av Linda Molin
08.09, 11:27juni 2011 av Fia
08.08, 06:43juni 2011 av A-K
09.06, 16:34Paris turnédag 1 av Seaberg