C/O Berlin

03.03.2011 kl. 22:37

blev inspirerad och smygfotade lite inne på fotomuséet


Besökte C/O Berlin med syskonen Bäck idag. Folk hade prisat Robert Mapplethorpe utställningen där men som stort fan av både fotokonst och svart-vita fotografier hade jag tydligen lite för höga förväntningar, för jag blev faktiskt lite besviken. Förvisso, en hel del vackra personliga porträtt och många bilder på nakna män, men jag har svårt att helt älska bilder tagna i studio, jag kommer inte ifrån att de blir lite platta.

Dock blev jag påmind om hur stort foto- och bildkonstintresse jag hade tidigare, när jag studerade foto i Karis. Jag brukade sluka konstböcker, utställningskataloger och aktivt gå på utställningar. Under de senaste åren har mitt fotointresse svalnat ordentligt d.v.s jag njuter fortfarande av att konsumera fotokonst men jag behöver inte vara den som producerar den, det finns andra som gör det så mycket bättre. Och ända tills för ett par månader sen var jag totalt allergisk för när folk plockade fram sina kameror, varför måste man döda stämningar med att fota hela, HELA tiden? Denna allergi resulterade i att jag har väldigt få bilder från de senaste 5 åren. Nu har jag blivit lite mer accepterande, dessutom tycker jag ju nog (som alla andra) om att ha foton som minnen. Dock tycker jag att det är konstigt att det inte har kommit några oskrivna regler hur man skall bete sig med sin digikamera...

Överlag fick jag blodad tand för museer så imorgon blir det Hamburger Bahnhof. Mamma sa att de har en trevlig giftshop där, ser fram emot den.

Jag är Elin. Jag är teaterproducent och har just flyttat till Berlin, nu kretsar mitt liv kring mitt jobb med min teatergrupp Nya Rampen. Bloggen finns främst till för att mina vänner och min familj skall ha lite insyn i min vardag nu när jag bor i här.

Senaste kommentarer

29.09, 03:04status september 2011 av Linda Molin
08.09, 11:27juni 2011 av Fia
08.08, 06:43juni 2011 av A-K
09.06, 16:34Paris turnédag 1 av Seaberg