Besök

10.03.2011 kl. 02:54
En mycket bra sak med att bo utomlands är att vänner kommer och hälsar på. Och när de kommer spenderar man verkligen quality time med dem, mycket mer än man gör om man bor i samma stad. Lidia har varit här i en vecka och hälsat på Elmer och på mej och det har varit helt fantastiskt kul; museebesök, bruncher, kaffestunder, middagar och massa snack. Det tråkiga med att bo utomlands är att man hela tiden måste vinka av folk och säga hejdå och veta att det är många månader tills man ses igen.


Lidia i en mycket orange miljö


Igår var jag på min första, erhm, host, föreställing i Berlin sen jag kom hit. Det är under all kritik att jag inte gått mer på teater här, men jag har inte hunnit, nu ska det bli ändring på den saken. Vi såg ett finskt gästspel på Schaubühne. Vi gick främst för att Robert (en tidigare kollega) var med. Själva föreställningen var tyvärr ganska dålig men jag vet att Robert blev glad att vi kom. Det här var verkligen inte den sortens teater man vill att skall representera Finland utomlands. Detta gjorde mej på ett sätt glad för det bevisar att vi (Nya Rampen) verkligen har en uppgift att fylla.

Imorgon sticker jag och Elmer till Amsterdam. Jag ser speciellt framemot att få träffa min storebror som jag ser bara ser ett par dagar i året. Imorgon kväll ska vi gå ut och äta och lite fira min födelsedag, på fredag sticker Kalle hem till Frankrike så vi får låna hans lägenhet och skall turista i Amsterdam hela helgen. (Den resterande hälften av Nya Rampen ligger och solar på Kanarieöarna som bäst). Tyvärr hade vi lyckats pricka in vår Amsterdamresa på en tågstrejkardag, men de säger att strejken skall sluta kl.10 och vårt tåg går 10.37...

- Op reis naar kabouterland.
Typ det första jag lärde mej säga på Holländska, det betyder På resa till tomteland. När jag var liten läste min pappas fru alltid Holländska sagor för mej, och min favorit handlade om Flipje, en man som var gjord av tomater (?) och en berättelse om honom hette Op reis naar kabouterland. (intressant är att på österbottnisk dialekt skulle man kunna säga Åp reiso = på resa, nästan samma)
Blir spännande att få sätta Holländskan på prov, jag inbillar mej att jag kan lite, antagligen har jag glömt allt och kommer jag inte att fatta ett skit.

Jag är Elin. Jag är teaterproducent och har just flyttat till Berlin, nu kretsar mitt liv kring mitt jobb med min teatergrupp Nya Rampen. Bloggen finns främst till för att mina vänner och min familj skall ha lite insyn i min vardag nu när jag bor i här.

Senaste kommentarer

29.09, 03:04status september 2011 av Linda Molin
08.09, 11:27juni 2011 av Fia
08.08, 06:43juni 2011 av A-K
09.06, 16:34Paris turnédag 1 av Seaberg