+ 23°C

04.04.2011 kl. 00:03

Vappenkänsla, fast varmare, vad kallas det? sommar, I guess. (Åh, jag kan så inte tänka i de banorna ännu, ordet sommar har liksom inte kommit in i mitt ordförråd).

Tog en ledig dag idag (hade inte så mycket val eftergårdagens fest i Neukölln), vandrade ner till Kreutzberg och gick genom Görlitzer park där folk dragit fram grillarna, kubbspelen (det måste vara svenskar), pick-nick filtarna och njöt av sommarens första dag. För det var just sommarvärme, jeansskjortan var alldeles för varm. Hur klär man sig på sommaren? Mitt huvud har nog inte riktigt hunnit med, tidsmässigt jag har ställt in mej på åtminstone en månads vårväder ännu. Sommartemperaturer känns underligt, men att gå ut och ljum kvällsluft slår emot en är ju underbart. Just nu regnar det faktiskt så om det är soligt imorgon blir träden gröna, ljuvligt!

Jag har redan börjar sörja mitt rum här i Friedrichshain. Om en månad måste jag flytta ut, jag var ju medveten om att det var bara för en kort tid jag skulle bo här, men det är sorgligt, jag trivs så otroligt bra i mitt stora, ljusa, luftiga rum. Över sommaren kommer jag bo i Neukölln i Elmer lägenhet. Eftersom vi båda kommer att vara på turné och dels hemma i Finland under sommaren så kom vi fram till att det vore lönande för oss båda att dela på hans lägenhet och därmed få billig hyra. Sen till hösten eller Augusti vill jag hitta ett stort ljust rum igen.

Men faktiskt har jag ändå tänkt vara en del här i Berlin i sommar, om jag nu en gång flyttat hit så kan jag väl inte dra hem till Finland med det samma. Jag vill ju göra den här staden till mitt hem.

Snart är det påsk och då kommer en gäng efterlängtade brudar hit. Jag ser fruktansvärt mycket framemot det! Men innan dess blir det Riga (pappa och Siv firar 20 års bröllopsdag) och Conte d'Amour turné till Stockholm, April kommer att gå i ett huj!

Jag är Elin. Jag är teaterproducent och har just flyttat till Berlin, nu kretsar mitt liv kring mitt jobb med min teatergrupp Nya Rampen. Bloggen finns främst till för att mina vänner och min familj skall ha lite insyn i min vardag nu när jag bor i här.

Senaste kommentarer

29.09, 03:04status september 2011 av Linda Molin
08.09, 11:27juni 2011 av Fia
08.08, 06:43juni 2011 av A-K
09.06, 16:34Paris turnédag 1 av Seaberg