Tin-Tin och framtidsförväntningar

Idag är en bra dag att starta en ny blogg tycker jag; jag är 25 år, jag har 5 år som Helsingforsbo bakom mej, i Januari flyttar jag till Berlin på obestämd framtid och jag har sedan hösten haft mitt drömjobb. Och det snöar, vet inte om det är positivt eller negativt, men det snöar.

Sitter på ett av mina favoritcafén, Tin-Tin Tango. Jag har suttit här några timmar och jobbat och funderat på framtiden och på Berlin, jag har funderat mycket på Berlin. Det känns stort att flytta, Berlin känns stort men inte överväldigande, det vi står inför med Nya Rampen känns svindlande. Nu börjar det; äventyret. Jag är taggad.
Jag håller som bäst på att söka bostad i Berlin. Jag har kommit fram till att jag vill börja med att bo i ett kollektiv, dels för att få naturliga nya kontakter (naturliga?! hahaha, nåja ni fattar), för att få andra sammanhang än Nya Rampen och de människor som hör dit. Men också för att lära mej språket, jag hoppas på att dela lägenhet med nån som inte kan ett ord engelska, det skulle vara det bästa. Många frågar hur jag har tänkt klara mej när jag inte kan tyska, men jag resonerar som så att jag lyckats klara mej ganska jäkligt bra i 25 år i ett land där jag inte kan språket så månne inte det skall gå en stund i Tyskland också, men lära mej det vill jag!

Jag har surfat hela natten på WG-gesucht och har hittat en hel del som vill hyra ut rum i kollektiv. De flesta vill ju träffa den person de ska hyra ut åt personligen, vilket jag försår, men det är lite knepigt att ordna det. Ikväll har jag i alla fall en skype date med, förhoppningsvis, min kommande hyresvärd. Spännande, vi får se hur det går.

I bostadsväg önskar jag mej:
- trevliga konstintresserade flatmates
- ett enormt rum i en stor gammaldags våning
- stukatur i taket -fransk balkong, alternativt, stora fönster, men mycket ljus hur som helst.
- helst i Prenzlauer berg

Man får ju önska, här börjar jag, så får vi se var jag landar. Jag har en bra känsla över det här lägenhetssökandet, det blir nog rätt. Nu skulle jag inte alls vilja fortsätta jobba, jag vill surfa på Berlin-bloggar, gå omkring på google maps med google-maps-gubben och längta och drömma.

Nånting i den här stilen kanske... okejokej, jag medger det här är kanske lite väl stort...men fint!

03.12.2010 kl. 13:48

Jag är Elin. Jag är teaterproducent och har just flyttat till Berlin, nu kretsar mitt liv kring mitt jobb med min teatergrupp Nya Rampen. Bloggen finns främst till för att mina vänner och min familj skall ha lite insyn i min vardag nu när jag bor i här.

Senaste kommentarer

29.09, 03:04status september 2011 av Linda Molin
08.09, 11:27juni 2011 av Fia
08.08, 06:43juni 2011 av A-K
09.06, 16:34Paris turnédag 1 av Seaberg