ännu en tåg-scen helt min smak

Women don't like questions.
- could not agree more!


26.02.2012 kl. 01:26

XX

för tillfället håller jag på att lyssna sönder The XX album, bl.a. den här låten.
Imorgon skall jag köpa en cykel. Jag har vägrat betala 74€ per månad för åkkort och dessutom njuter jag massor av att cykla i den här stan, det är helt underbart och man lär känna stan så mycket bättre än om man bara dyker upp och ner i U-bahn stationer. Igår cyklade jag nästan 30 km. -Okej, det var lite extremt, men åtm 10 km per dag cyklar jag nog. Jag har haft turen att låna Mackes cykel över sommaren men nu kommer han tillbaka så jag behöver en egen, såg en underbar svart klassisk Holländsk cykel, av modell Amsterdam (sån som ALLA i Amsterdam har) och jag resonerar som så; att i det landet borde de ju veta en del om cykel kvalitet. Ska gå och ta mej en närmare titt imorgon om jag hinner. Nu sova, äsch, klockan är redan 3, hur gick det så här?

29.09.2011 kl. 03:43

status september 2011


Sjö. Zürich. Båtar. Digga.

Länge sen sist, jag tänker låtsas som om ingenting har hänt, fast det mesta har hänt... Sommaren är förbi (fast idag var det 22 grader i Berlin), vi har kickat igång repetitionerna för den prodution som vi panerat över ett år, Worship! Idag blev det dock ingen repdag i stället löste Nya Rampens ledningsgrupp lyxproblem inför framtiden.

Belin känns fortfarande som hemma. Jag stortrivs i min lägenhet på Mainzer straße, jag älskar min stammis bar och och jag är fortfarande tacksam över tillvaron. Men som alltid tampas jag med saker som att lära mej att njuta av stunden och leva i nuet och saknaden efter vänner som är långt borta. Nytt är dock att jag har upptäckt det som de flesta människor upptäckt för länge sen, nämligen, att man mår bra av att sova bra, äta bra och träna. - No shit! Men jag kan varmt rekommendera det för alla som ännu inte prövat den kombon.

Klockan är 22 och jag är mörbultad av dagens maratonmöte och intervallträning, så jag tar nya tag imorgon.
 
26.09.2011 kl. 23:07

juni 2011Midsommarperfektion: skumppa, soluppgång och ljuvliga vänner.


Det har varit stillsamt här på min blogg en längre tid. Det beror egentligen på att det hänt så mycket som jag borde ha bloggat om, vilket har lett till att jag fått ångest för att jag inte uppdaterat eftersom det känns som om jag inte kan göra min upplevelser rättvisa genom några skriva rader och en bild så därför har mycket blivit osagt. Dumt, men så fungerar jag.

I juni hade jag i alla fall en liten finlandssemester som var fulländad på många sätt;
- jag fick se träffa och umgås med med massa, massa goda vänner.
- jag fick se havet
- jag hann en sväng upp till Jakobstad och familjen
- jag fick vara på Hangö teaterträff (8 dagars jobb räknades denna gång som semester)
- OCH jag fick fira en fantastisk midsommar på landet.

Jag hade inte ha kunnat begära mer av en de 17 dagarna  jag var i Finland.
Jag hade det fantastiskt hela tiden och tänker inte ens försöka återge några detaljer.
Nu känns allt detta väldigt avlägset eftersom det har det hänt massa annat på helt andra fronter efter det, men det får bli ett annat inlägg.

Den här bilden får representera årets teaterträff:


På väg med färjan till Östersjöport för att bada bastu sista festivalkvällen.

18.07.2011 kl. 01:55

Mauerpark videoHittade en skön video om Berlinarnas och Berlin turisternas söndagsnöje, Mauerpark Flohmakt. Tycker den är väldigt beskrivande. Schysst musik av Nicolas Jaar också.
26.05.2011 kl. 11:41

gen rep


detta tittar jag på just nu. Photo: Markus Öhrn

Sitter ensam i mörkret på en läktare som drar 350 pers och myser och tittar på genomdraget av Conte d'Amour. Imorgon är det show time.

Vi blir ju bara mer och mer bortskämda, det här är nu den största och finaste teater vi hittills varit på. Tänk, en statligt understödd institutionsteater bara för contemporary theatre, vilken lyx!
Det har varit en bra dag. Jag känner mej riktigt pro när det kommer anställd efter anställd och frågar om min åsikt om det ena och det andra. Brist på resurser och personal har de i alla fall inte. Jag har t.o.m blivit av med min paskanakki (att gå till McDonalds och handla rekvisita inför varje föreställning). Jag tackar för det.

Teaterchefen postade just detta på teaterns facebook sida:
Demain 19:30 aux tjcc je recommande tres tres vivement les finlandais dingues et hyper talentueux de INSTiTUTET et NYA RAMPEN qui font " conte d amour ". Tres tres vivement.
(Imorgon kl 19:30 på TJCC rekommenderar jag mycket starkt de galna och hyper begåvade Institutet och Nya Rampen och deras "Conte d'Amour." Mycket mycket starkt.)

Pascal Rambert.

Ikväll vankas möte, vin och ostar. I could get use to the touring life. Idag fick vi dessutom förfrågan om ett till gästspel med Conte d'Amour, till ett land vi inte varit tidigare...Vi får se hur den saken utvecklas.
25.05.2011 kl. 20:57

Paris turnédag 1


Paris 2007. En av de bästa bilderna jag tagit och ett av mina finaste minnen, utsikt från Montmartre och från Sacré Coeurs trappa.

Framme i Paris! Jag har dock hittills bara sett den förort där vårt hotell ligger och det liknar mest Gräsviken i Helsingfors, men i alla fall - Jag är i Paris! Ljuvligt att återförenas med min crew, 7 fina killar, värre kunde man ha det!
Ikväll blev det sushi och ett par öl och imorgon blir det till att gå och bekanta sig med teatern. Vår regissör och tekniker kom redan igår och tydligen är allt redan fixat och byggt och både människorna och spellokalen lära vara är fina! Jag är känner mej lättad och glad för det är alltid ett stressmoment innan nån verkligen varit på plats och sett att allt är okej och fungerar, man vet aldrig vad som väntar. Skall bli spännande att se med egna ögon imorgon. Nu sova lite och imorgon hotellfrukost.
25.05.2011 kl. 02:08

next Paris


Il de la Cité i dimma, bilden tagen 2007 då jag senast besökte Paris.

Programpunkterna i mitt liv avlöser varandra i rasande takt. Fia for imorse och imorgon flyger vi till Paris och TJCC-festivalen för att spela Conte d'Amour. Blir än en gång spännande att komma till ett nytt teaterhus och träffa människor som jag haft intensiv mailkontakt med de senaste månaderna. Blir också roligt att återförenas med killarna som varit i Finland en vecka. Efter festivalen stannar vi kvar två dagar för att hinna se lite av i Paris, äta lite croissanter och chilla. Under turnéerna hinner man inte se nått annat än hotellet och teatern.

Ännu en genial idé med att folk kommer och hälsar på, är att jag tvingas ta lite semester. Igår hade vi en perfekt semesterdag i Berlin, brunch med Evilda på Zu Rosé, loppis i Mauerpark, kaffe med Erika på Möbel. Strax innan solen gick ner åkte vi upp i TV-tornet, tog en öl och betraktade åskvädret som drog in över Berlin. Fascinerande. Kvällen och Fias Berlin vistelse avslutades på Westerstrasse.


På turkmarknaden i fredags köpte en låda lime och färsk mynta och lagade mojitos.Vi köpte också en låda mangon och åt frukost i parken.
23.05.2011 kl. 15:10

recap forts.

Äsch, jag berättade ju inte ens hälften av vad som hänt under den senaste månaden i förra inlägget. Jobb orkar jag inte tala om just nu och förutom sannfinländarnas obehagliga frammarsch i hemlandet så har åtminstone en annan sak har ju hänt, jag har flyttat. Jag visste ju från början att jag skulle få ha mitt fina hörnrum i Friedrichshain i bara tre månader, men det kändes nog ändå vemodigt att flytta. Jag kommer att sakna det rummet, mitt söta bäckerei och frukostställe.

Nu bor jag, sen två veckor tillbaka, i Neukölln istället. Elmer föreslog för ett par månader sen att jag skulle flytta in till honom (eftersom han bor i en tvåa) och eftersom vi båda två kommer att vara ganska mycket på språng under sommaren så var det ekonomiskt absolut en win-win situation. Lägenheten är dock på bottenplan och inte alls lika ljuvlig som min förra men här väger andra faktorer upp, så som mycket trevlig och skönsjungande kämppis, lummig hemmagata och alla mysiga barer på Weserstraße runt hörnet. Känner mej nog redan riktigt hemmastadd här också.


vår innergård och utsikten från mitt fönster


Perus onsdagkväll på Weserstraße, kan livet vara skönare?

Igår kom som sagt Fia hit och vi gjorde det man bör göra en solig dag i Berlin; korka en väl kyld rosé och sätta sig vid ufern och njuta.


Jag förundras varje dag av hur lummigt det är i den här stan!

en mycket somrig Fia


Detta verkade vara en helt genial idé, skall följa deras exempel nån dag; skumppa i handen och sakta glida längs ån. Det mest geniala enligt mej var den lilla uppblåsbara sälen som hängde på släp.

20.05.2011 kl. 02:21

recap


Läschar i Prenzan.

Oj, nu var det så många som kommenterat och påpekat att jag inte bloggat på länge så nu tar jag mej i kragen. Det har igen hänt mycket på en månad. Sedan mitt senaste Stockholms inlägg, har jag hunnit vara till Stockholm en gång till (för att fira vappen och Jakobs 30 års dag) innan Sthlm hann jag med 48 intensiva timmar i Helsingfors där jag återförenades med en massa fina människor.
 - Shitt, det är ju genialt att flytta bort, man blir så fint välkomnad när man kommer hem.

Dessutom har jag hade jag besök av ett gäng fantastiska brudar över påsken.
Vi ägnade oss åt livsnjutning i form av parkhäng, timmar långa frukostar och seriösa och mindre seriösa diskussioner och lite alkohol förtäring.


Fruktsallad och skummppa innan vi gav oss ut i Berlin-natten.Frukost!Frukost!


Obligatoriskt besök till Mauerpark och karaoken.

Thanks för bilderna Hanna!
Det har ju hänt an massa annat också, men jag har verkligen varit lyckligt lottad under den här månaden, jag har fått quality time med så många av mina vänner. Kaslin (som jag typ aldrig träffar!) spenderade en söndag med mej här i Berlin, Fanny var här på excursion med DI förra veckan och mamma, Rose och Aja fick jag träffa i Stockholm. OCH igår morse fick jag min käraste Fia hit. Wow!
Nå, det här blev en kavalkad över vem jag träffat den senaste månaden, men jag har varit så glad över det så det känns som om det bör nämnas ordenligt.

19.05.2011 kl. 23:37

Stockholm, wouwouwou!
bygge i Hörsalen på Kulturhuset


Jag är alldeles vimmelkantig efter en mycket intensiv vecka i Stockholm. Gästspelet med Conte d'Amour på Kulturhuset var fruktansvärt lyckat! Återvände ikväll till ett sommargrönt Berlin med en otrolig tacksamhets känsla över hur bra det gått, över hur många trevliga nya människor jag träffat, över att ha fått umgås med fina vänner och över alla erfarenheter rikare jag än en gång blivit. Men framför allt är jag väldigt stolt över oss att vi spelat mitt i fucking Stockholm för en nöjd publik och nöjda recensenter. High on life once again. Eller high on work kanske det borde heta...

Tyvärr hann jag inte delta så mycket jag skulle ha önkskat i IETM konferansen som pågick i Stockholm under helgen. Men jag hann ändå träffa några viktiga och nyttiga personer. IETM är en konferens där främst producenter deltar vilket är alldeles underbart. Jag blev helt till mej på öppningen när jag insåg att nu befinner sig ca 600 av världens alla producenter här och jag är en av dem.


IETM's öppning var på högtidligt på stadshuset i Nobel salen.


En av resans absoluta höjdpunkter vara att få träffa en av mina bästa vänner, att få prata killar och teater varvat med kläder och producentskap. Perfection. Som tur ses vi igen till vappen.

Fanny i mitt cabin room på Scandic Continental.Hann förgylla min fredag med lunch tillsammans med dessa saknade vänner.Vissa ägnar sig åt rivning av scenografi, vissa åt att visa sina dans skills, vissa åt att fota...Mera dans talang uppvisning...Vi spelade alltså på Kulturhuset, inte så illa pissat om jag får säga det själv.


Shitt vad kul vi haft och nu skall jag ladda om ett par dagar för i påskhelgen tänker jag ta LEDIGT. Blir lite skakig när jag tänker på det, men jag tänket verkligen försöka, för på fredag landar nämligen ett gäng fina brudar i Berlin.
19.04.2011 kl. 23:21

family reunion


6.4.1991


Helgens family reunion var lyckad på många sätt. Som sagt har jag inte umgåtts med hela min familj samtidigt på många, många år så det kändes väldigt fint.  Det är så sällan jag ser dem så jag blev nästan lite existentiell nu och började tänka att; Tänk att just de här mänskorna är min familj och insåg dessutom, när pappa höll tal åt Siv,  hur snabbt 20 år går …det var ett fint tal och jag fick tårar i ögonen och det vet ni som känner mej att det händer aldrig!

 

Pappa och Siv har alltså varit gifta i 20 år och detta firade vi på en gård utanför Riga. Det var bara en pika visit. Flög till Riga på lördag morgon och flög hem på söndag kväll. Man hinner inte så mycket på den tiden men det enda vi skulle göra var ju att umgås och äta gott och det gjorde vi. Dock hade jag svårt att släppa jobbet och slappna av. När och framför allt hur ska man lära sig det?

 

Vi bodde på ett litet, litet familjehotell, där vi var typ de enda gästerna. Stället var nog ett wild card, men det visade sig vara väldigt lyckat. Maten har helt underbar, kan inte fatta att det nånstans ute på vischan i Lettland fanns ett sånt här ställe! (Vi hade ju en Michelinkock med i sällskapet och om hon diggade så säger det ganska mycket om standarden.)

 

Närmaste ”staden” (En lidl-aktig affär och en post + en handfull Sovjet höghus) hette Koknese och låg invid floden Perse (hehe). Lillebror, Elina och jag gick längs landsvägen i en timme för att komma dit på lördagen och tänkte att man kanske hittar ett café eller nått men nej, det fanns inget som ens likande ett café eller en bar eller normalt hus! Det var intressant att få en liten reality-check och se att folk bor så här också, jag kände mej oförskämt lyckligt lottad. Började fundera vad man inspireras av, vad man lever för, vad man drömmer om man bor i Koknese med 4000 invånare. Det såg faktiskt ut som det mest deprimerande ryss-helvetet man kan föreställa sig, så det kan inte vara nådigt att bo där speciellt under vinterhalvåret. Men vårt hotell var fint och mysigt och paret som ägde det var helt ljuvliga människor. Fick lite blodad tand för att resa runt i öst Europa lite.


Igår kväll när jag landade och kvällssolen lyste över Berlin och sommarvärmen slog emot mej var jag väldigt lycklig över att kalla det här mitt hem.


Söta pappa och Siv. (pappa med samma kostym som för 20 år sen.)

 


                               Favoritstorebror och favoritungar

 

 

12.04.2011 kl. 00:21

Upprep. och röstning

Idag drog jag ett strå till stacken och gick till ambassaden och röstade. Jag kände mej meningsfull och det var lite exotiskt på nått sätt att rösta utomlands. Röstningsgubben konstaterade högt att inga män hade röstat på hela dagen, bara kvinnor. Intressant.

I helgen har vi upprep. av Conte d'Amour inför Stockholm på Ballhaus Ost (teatern där premiären var förra våren.) Det är en alldeles ljuvlig gästspelsteater, Berlinsk nedgången men charmig och med en perfekt spelsal. En sån teater vill jag ha! Igår hade jag möte med deras producent inför vår samarbetsproduktion 2012, kontoret såg ut som ingen städat på tre,fyra år, men han var glad och tysk och vi gick igenom budget och rökte. Ser framemot samarbetet.

Imorgon stiger jag på Riga-planet kl.8 på morgonen. Fattar ni när jag måste stiga upp?! Nåja, det är det värt! Det är 20 år sedan jag gick nerför altargången i vit spetsklänning, det skall firas! Och ja, det skall också firas att det är 20 år sen pappa och Siv gifte sig.


C d'A repetition. På tal om att jag gillar hög kontrast...
08.04.2011 kl. 18:59

Kicks!

Det är nästan skrattretande, men detta är tydligen vad jag får kicks av: att sitta och plugga statusrapporter, göra egna to do listor utgående från dem, maila och fixa och se till att allt klaffar. Adrenalin rush 2000! Trivs allra bäst i mitt jobb då jag har tusen saker i huvudet som jag känner att jag har total stenkoll på. Woohoo!
Håller alltså på att preppa inför vårt Stockholms gästspel nästa vecka, som jag ser löjligt mycket framemot!

Dessutom är jag glad för att det verkar som om det dessutom blir vappen i Stockholm med bästis och före det en pika, pika, pika visit till Hesa till andra bästisar (bl.a. Kulturfonden...). Skall beställa flygresor snarast!

Nu iväg till Kottbusser tor på kaffe.
06.04.2011 kl. 16:35

måndag

Insomnian slog till igår igen och jag fick sömn först efter kl.7 på morgonen. -Great! Gav upp sömnförsöket nångång på morgonnatten och började jobba istället, skickade massa jobbmail kring fem-tiden, vet inte om det ger ett speciellt seriöst intryck.

Trots sömnbrist har dagen har ändå varit bra. Fick ett trevligt samtal från en trevlig finländare som meddelade sin ankomst  till Berlin. Bestämde oss för att träffas på öl på kvällen, så vi mötte upp i Kreuzberg senare och jag kom just hem därifrån.
Konstaterade tacksamt att man tydligen behöver besök som påminner en om hur otroligt coolt det är att bo här egentligen. Tack Kride-Hej för det, jag behövde den påminnelsen, åkte lycklig hem från Kreuzan ikväll.

Pinsamt förresten att jag kallar Kreuzberg för Kreuzan och Neukölln för Neuan, på ett sånt där jobbigt rikssvenskt sätt. Samma som att kalla facebook för fejjan...Voi hoho!


Blev förtjust i tavlan de hade på baren. Perfect! Jag är ju, som sagt, väldigt svag för svart-vita foton med hög kontrast (och män i vit skjorta)...
05.04.2011 kl. 02:37

Jag är Elin. Jag är teaterproducent och har just flyttat till Berlin, nu kretsar mitt liv kring mitt jobb med min teatergrupp Nya Rampen. Bloggen finns främst till för att mina vänner och min familj skall ha lite insyn i min vardag nu när jag bor i här.

Senaste kommentarer

29.09, 03:04status september 2011 av Linda Molin
08.09, 11:27juni 2011 av Fia
08.08, 06:43juni 2011 av A-K
09.06, 16:34Paris turnédag 1 av Seaberg